Visa anmälan mm på den egna webbplatsen

För att undvika dubbelarbete och minska risken för felaktig och motstridig information rekommenderar vi att ni inte längre manuellt uppdaterar aktuella aktiviteter mm på er egna webbplats. Istället skapar ni en koppling som gör att alla aktiviteter mm ni lagt in här automatiskt och snyggt visas direkt på er egna webbplats.

Länka till information

Det allra enklaste sättet att koppla t ex webbanmälan till kurser till den egna webbplatsen är att länka till Dans.se. Några vanliga länkadresser som gäller för er egen organisation hittar ni när ni är inloggade på sidan "Admin > Organisation".

Hämta och visa data med javascript

Genom att infoga en kort javaskript-instruktion i HTML-koden på den egna webbsidan kan man exempelvis visa en lista med alla aktuella aktiviteter.

Fördelar med javaskript-lösningen är att den är väldigt enkel och inte kräver någon tillgång till den egna webbservern frånsett möjligheten att redigera HTML-koden på vanliga webbsidor. Om webbläsaren mot förmodan inte hanterar javaskript kommer besökaren istället att se en länk till anmälan på en extern webbsida.

En nackdel är att aktivieterna och annan infogad data inte kommer att indexeras tillsammans med den egna webbsidan i Google och andra sökmotorer. Om ni har möjlighet att hämta informationen direkt av er webbserver via PHP eller liknande rekommenderar därför att ni istället gör det (förutsatt att informationen är relevant att indexera).

Mer information om att infoga innehåll och funktioner med javascript

Kodgenerator för webbanmälan (inloggning krävs)

Infoga en hel sida i en ramad lösning (frames)

Har ni en webbplats som är uppbyggd med ramar så kan ni enkelt visa informationen från Dans.se i en egen ram. Länkarna hittar ni på sidan "Admin > Organisation".

Exempel: http://www.bdk.se/. Klicka på t ex Danskurser eller Tävlingsresultat i vänstermenyn.

Infoga en hel sida i en egen ram inuti en annan sida (iframe)

Om ni inte använder ramade sidor kan ni fortfarande placera informationen från Dans.se i en ram inuti en annan sida. Detta kallas för iframe kan för kursanmälan se ut som:

<iframe src="http://dans.se/shop/?org=swingkatten" width="100%" height="500"></iframe>

Exempel tävling: http://www.grrc.nu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=73

Mer information om iframes kan ni bland annat hitta på http://en.wikipedia.org/wiki/IFrame.

Hämta del av en webbsida för infoga inuti en annan webbsida (HTML DIV)

Ibland kan det vara snyggare att infoga informationen direkt på en sida istället för inuti en ram. Detta kan åstadkommas genom att hänga på ;format=htmlBody som extra variabel i slutet av webbadressen (url:en).

HTML-koden är noggrant taggad vilket gör det enkelt att omforma utseendet med t ex stilmallar (CSS).

Exempel på användning: http://www.swingkatten.se/kurser/.

Mer info om hur du hämtar ett HTML-bock (DIV)

Hämta en strukturerad datafil (xml)

Genom att hämta all information som ren XML kan ni själva strukturera om och presentera informationen på er egen webbplats precis som ni vill.

Mer info om hur du hämtar XML-data

© Dans.se 2017-02-20 E-post info@dans.se