Registrera ny anmälan

Här beskrivs hur man enklast lägger in en anmälan som gjorts via t ex telefon.

1. Sök fram och komplettera eller skapa ny individ

Det första att göra är hitta personen som vill anmäla sig. För att göra detta använder du den lilla sökrutan som alltid finns alltid finns längst upp till höger på alla webbsidor då du är inloggad. Hittar du ingen individ så skapar du en ny. Om du hittar individen i systemet så bekräfta först att individens uppgifter stämmer till punkt och pricka och ändra vid behov uppgifterna.

2.a Registrera ny anmälan

Detta val används när flera personer kan boka samma aktivitet, som exempel en danskurs eller en föreläsning. På översiktssidan för en individ klickar du på ”Ny anmälan” för att registrera anmälan under rubriken ”Anmälningar till aktiviteter”. Om innehållet skulle vara dolt kan du klicka på ”Anmälningar till aktiviteter” för att visa innehållet. Ändra eller komplettera vid behov valen för anmälan innan du registrerar anmälan, som exempel status och om det ska skickas anmälningsinformation till deltagaren. Om det inte är en paranmälan så är registreringen nu slutförd.

2.b Registrera ny tidsbokning

Tidsbokningar kan exempelvis vara privatundervisningar, kalas och lokalbokningar. På översiktssidan för en individ klickar du på ”Ny tidsbokning” under rubriken ”Anmälningar till aktiviteter” för att registrera tidsbokningen. Om innehållet skulle vara dolt kan du klicka på ”Anmälningar till aktiviteter” för att visa innehållet. Du väljer sedan aktivitet och klickar på ”Sök tid” för att få upp ett schema med tillgängliga tider.

3. Upprepa steg 1. för eventuell partner

Vid paranmälan till kurser och liknande aktiviteter sök fram och komplettera eller skapa ny person i adressboken på samma sätt som för den först anmälda.

4. Upprepa steg 2.a för eventuell partner

Anmäl eventuellt partner på samma sätt till samma kurs.

5. Koppla ihop till paranmälan

När anmälan är genomförd kommer anmälan visas i blocket ”Anmälningar till aktiviteter” på översiktssidan för individen. Det går då att klicka på ”Visa deltagarlista”, ikonen med två personer, för att komma till deltagarlistan för aktiviteten.

I deltagarlistan kommer parets anmälningarna troligtvis att visas högt upp. Klicka på ikonen ”Ändra många rader, samtidigt” och markera båda personerna. Sedan väljer du ”Gör till paranmälan” i rullgardinslistan och klickar på Verkställ.